مارک فورنز طراح-سازنده‌ی ساکن آمریکا است که مجموعه پروژه‌هایی را تحت عنوان «THEVERYMANY» در سال‌های اخیر به اجرا درآورده است. کارهای او متمرکز بر طراحی‌های مبتنی بر کامپیوتر و کدنویسی‌های نرم‌افزاری است. طرح‌های جسورانه‌ی او در تلفیق با ابزارهای طراحی و ساخت دیجیتال ام‌روزی منجر به خلق آثاری عجیب و تأثیرگذار شده است. احتمالاً در آینده مطلبی مجزا در مورد این شخصیت و کارهای او در بلاگ فب‌لب منتشر خواهیم کرد اما بگذارید این‌جا یکی از کارهای اخیر او را دقیق‌تر با هم ببینیم.

پایویون ملهم از کاج که خود فونز آن را «Pine Sanctuary» یا محراب کاج‌شکل نامیده، در ورودی پارک ریوروود در کشور کانادا ساخته شده است.

این سازه به دنبال بازنمایی خلاقانه از درخت‌های کاج اطراف بوده و به نوعی، برش بالایی درخت را در قالب یک سازه‌ی طاقی‌شکل بر زمین نشانده است. پاویون خودایستای درخت‌شکل از دو لایه‌ی پیچ‌درپیچ ساخت شده که به شکلی خلاقانه و البته دقیق، این سازه را بر روی پای خود استوار کرده است. نوارهای نازک و کم‌عرض آلومینیومی که با دست‌گاه برش لیزر و طبق طرح دقیق دیجیتالی طراح برش خورده‌اند، تنها اجزای تشکیل‌دهنده‌ی این سازه هستند.

_MP_0100 copy.jpg

_06P2294 copy.jpg

این قطعات آلومینیومی پس از برش خوردن در اندازه‌های مشخص، با رنگ‌های سبز، آبی، مشکی و سفید پوشیده شده‌اند و سپس لایه به لایه بر روی هم قرار گرفته و پرچ شده‌اند. این سبک از معماری، یعنی استفاده از نوارهای سازه‌ای یا «Structural Stripes» به امضای این استودیوی طراحی تبدیل شده و به آن‌ها دست بازی را در ساختن فرم‌های متنوع و غیر اقلدیسی در دنیای واقعی داده است.

از لحاظ طراحی، پاویون کاج شکل به دلیل ماهیت مبتنی بر ریاضیات‌ش هیچ دو نقطه‌ی مشابهی ندارد، این یعنی تنوع فضایی بسیار زیاد و برانگیختن حس کنج‌کاوری و کشف‌وشهود در هنگام نزدیک شدن و گشتن پیرامون آن. علاوه بر این، ایجاد بازی‌های فراوان با نور و سایه‌های چندلایه‌، بیش از پیش بر جذابیت‌های فضایی آن افزوده است.

171212_sunset-sequence.gif

منابع: [+ و +]

یحیی نوریان

نویسنده یحیی نوریان

نوشته های بیشتر از یحیی نوریان

نظرتان را بگویید