عدم پاسخ‌گویی روش‌های سنتی ساخت

شرکت Florenradica یک شرکت طراحی واقع در فلورانس ایتالیاست که برای خانه‌های مد و لباس نمونه‌های اولیه و محصولات نهایی را می‌سازد. کار آن‌ها شامل طیف وسیعی از محصولات اعم از کیف، کفش، دکمه، جواهرات و سایر وسایل مورد استفاده است.

آن‌ها با وجود سابقه‌ی زیاد در تولید محصولات با چوب و به شیوه‌ی سنتی، دریافتند که این شیوه جواب‌گوی حجم بالای سفارشات آن‌ها نیست و به‌زودی با چالش‌های جدی روبه‌رو خواهند شد. بنابراین این شرکت تصمیم به جست‌وجو میان انواع روش‌های ساختی گرفت که نیروی کار را کاهش داده و در عین حال سطح بالایی از جزئیات و کیفیت را در محصول نهایی دارا باشد.

Florenradica Ultimaker 3

حرکت از ساخت سنتی به ساخت دیجیتال

پس از آشنایی اولیه‌ی این شرکت با تکنولوژی پرینت سه‌بعدی، آن‌ها به تحقیق بیش‌تر درمورد آن علاقه‌مند شدند، چرا که متوجه شده بودند این روش به آن‌ها امکان ساخت‌هایی فراتر از توان ماشین‌های سی‌ان‌سی خواهد داد. آن‌ها نیاز به پرینت‌هایی با زمان ۶ تا ۶۰ ساعت داشتند که این موضوع وجود پرینترهایی با اطمینان بالا و تولید مستمر و مطلوب را الزامی می‌کرد. Florenradica در نهایت Ultimaker را برگزید و پس از رضایت از عمل‌کرد آن، پس از چند سال سالنی را متشکل از تعداد زیادی پرینت سه‌بعدی ایجاد کرد.

مارکو مازانی هماهنگ‌کننده‌ی تولید این شرکت می‌گوید:

«با پرینترهای سه‌بعدی، ما به اهدافی رسیدیم که تا آن لحظه برای‌مان ممکن نشده بود.»

Florenradica's workfloor

ساخت شخصی در محل

همه‌ی محصولات در شرکت Florenradica توسط طراحان این شرکت و به‌کمک نرم‌افزارهای CAD طراحی می‌شود. پس از پایان طراحی، هر کدام از قطعات به‌کمک نرم‌افزار Ultimaker Cura آماده‌ی پرینت شده و به پرینترها ارسال می‌شود. این نرم‌افزار امکام مدیریت هم‌زمان چند ده پرینت را فراهم کرده و بدین وسیله مدیریت تولید از طریق رایانه امکان‌پذیر می‌شود.

Designing a model in CAD software

Ultimaker Cura prepares models for print

Preparing and managing printers

Cura Connect manages multiple 3D printers from a single interface

انتخاب متریال مناسب

در فرآیند طراحی یکی از فاکتورهای مهم انتخاب متریال مناسب است. این موضوع نه‌تنها از لحاظ ویژگی‌های فنی متریال، بل‌که از لحاظ تناسب و نتیجه‌بخشی آن در فرآیند پرینت سه‌بعدی هم حائز اهمیت است. طرح‌ها در این حیطه معمولاً هندسه‌های پیچیده‌ای دارند که در فرآیند پرینت سه‌بعدی نیاز به تکیه‌گاه (Support) پیدا می‌کنند. بنابراین نوع ماده‌ی مورد استفاده در پرینت که در تکیه‌گاه‌ها هم مصرف می‌شود اهمیت دارد. انتخاب این شرکت برای این رفع این نیاز، متریال PVA برای تکیه‌کاه‌ها بوده است که عمل پرداخت پس از تولید را برای آن‌ها آسان‌تر می‌کند. با استفاده از تمام ظرفیت دست‌گاه‌ها، این شرکت در هر ماه ۶۰ کیلوگرم ماده‌ی PLA مصرف می‌کند.

پس از پایان پرینت، هر قطعه از دست‌گاه خارج شده و ساپورت‌ها در حوض‌چه‌ٔ آب حل می‌شوند و درنهایت سطوحی تمیز را بر جای خواهند گذاشت. پرداخت‌های بعدی بر روی قطعه شامل شن‌پاشی، بتونه‌کاری، اسپری و رنگ کردن خواهد بود.

Painting items

نتایج استفاده از تکنولوژی پرینت سه‌بعدی

با وجود این‌که این شرکت هنوز روش‌های سنتی خود را کاملاً از دست نداده، استفاده از پرینت سه‌بعدی اکنون ۴۰ درصد از بازار آن‌ها را مال کرده است. ۹۵ درصد  تولید این پرینترها شامل محولات نهایی و ۵ درصد آن‌ها برای نمونه‌سازی‌ است، موضوعی که نشان‌دهنده‌ی ظرفیت پرینترهای سه‌بعدی در تولید انبوه و صنعتی نیز هست. استفاده از یک سالن مجزای پرینت سه‌بعدی به این معنی است که Florenradica اکنون قادر است گستره‌ی متنوعی از نمونه‌ها را به طور هم‌زمان و حداقل ۱۰۰ قطعه‌ی مختلف را در روز تولید کند. این موضوع به آن‌ها انعطاف‌پذیری بیش‌تری را هم‌راه با قدرت برنامه‌ریزی و تخمین زمان دقیق‌ داده است.

From print to finished item

Greater flexibility with the Ultimaker S5

یکی از مسئولان این شرکت می‌گوید:

«تکنولوژی پرینت FFF زمان رسیدن ما از طرح اولیه تا محصول را تضمین کرده است؛ سفارشات ما بسیار افزایش یافته و به همین خاطر در ماه جوئن ۲۰۱۸ ما تعداد پرینترهای‌مان را به ۵۰ عدد افزایش داده‌ایم».

منبع: [+]

یحیی نوریان

نویسنده یحیی نوریان

نوشته های بیشتر از یحیی نوریان

نظرتان را بگویید