Kuka شرکت بزرگی‌ست که برای صنایع گوناگون در دنیا ربات می‌سازد. ربات‌های آن‌ها علاوه بر گسترده‌گی در صنایع، دارای تنوع کارکرد و امکانات متفاوت شخصی‌سازی نیز هستند. این شرکت آلمانی که چند وقتی‌ست توسط چین خریداری شده‌است، با ترکیب ربات‌ها و ابزارهای متنوع، به ساخت «کارخانه‌های هوش‌مند دیجیتال» کمک زیادی می‌کند، عبارتی که محقق‌کننده‌ی انقلاب صنعتی چهارم خواهد بود.

در مرکز توسعه و تکنولوژی این شرکت در آگزبورگ آلمان، دو تیم به طور گسترده با پرینترهای سه‌بعدی کار می‌کنند: تیم نمونه‌سازی اولیه که ربات‌های جدید را می‌سازند، و مهندسان عمل‌کرد محصول که مسئول ساخت ویژگی‌های جزئی‌تر محصول برای برآورده کردن نیازهای مورد انتظارند. هر دوی این گروه‌ها از پرینت سه‌بعدی در مراحل ابتدایی و در فرآیند طراحی استفاده می‌کنند. به گفته‌ی مهندسان شرکت، استفاده‌ی کارکنان و طراحان از پرینترهای سه‌بعدی بسیار گسترده و البته بدون محدودیت است. برای مثال آن‌ها در سال گذشته از پرینتر MakerBot Z18 خود بیش از ۷۰۰۰ ساعت و تقریبا در تمام ساعت روز کار کشیده‌اند.

برای نمونه در پروژه‌ی تولید ربات جدید KR3 AGILUS که یک ربات شش محوره بود، نیاز به برنامه‌‌ریزی، آزمایش و صحت‌سنجی جدی‌ وجود داشت. تیم مهندسی با استفاده از پرینترهای سه‌بعدی با ظرفیت بالا که در دست‌رسی دائم‌شان قرار گرفته بود، توانست خیلی زودتر و در فرآیند طراحی با پرینت کردن قطعات اولیه، آزمون‌ها و بررسی‌های لازم را انجام دهد. این موضوع در قیاس با زمانی که آن‌ها مجبور به برون‌سپاری نمونه‌سازی‌ها یا ساخت نمونه‌های فلزی درون شرکت بودند، بسیار سریع‌تر و ارزان‌تر بود.در این فرآیند به محض شکل‌ گرفتن طراحی یک قطعه، شروع به پرینت می‌شد و با کسب اطلاعات دقیق‌تر فیزیکی از محصول پرینت‌شده، طراحان می‌توانستند سریع‌تر و به‌تر تصمیم‌گیری کنند؛ این موضوع شاید هفته‌ها از زمان پروژه کم می‌کرد.

سئورن، یکی از اعضای تیم این‌گونه می‌گوید: «ما نمی‌توانستیم به مغازه‌ی ابزارفروشی برویم و از او ابزار ساخت روبات را بخریم!، ما مجبور بودیم که همه چیز را خودمان بسازیم، موضوعی که قبل‌تر به کمک تأمین‌کننده‌های دیگر انجام می‌شد و ما مدام مجبور به رفت‌وبرگشت با آن‌ها بودیم.»

مرحله‌ی بعدی مربوط به طراحی و ساخت تجهیزات عمل‌کردی بود. جایی که مهندسان عمل‌کرد محصول بایستی بسته به نیاز، ابزارهای تکمیل‌کننده برای صنایع گوناگون بسازند. مثلاً زمانی که نیاز به رباتی برای مونتاژ قطعات الکترونیکی هست، تیم ذکر شده به جست‌وجوی حل مسئله برآمده و با ساخت نمونه‌های اولیه و آزمون‌های متعدد قطعات جدید را به ربات اضافه می‌کند. گاهی قطعات پرینت‌شده مستقیما به عنوان محصول نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرند و به این وسیله، از وزن قطعه و زمان ساخت نهایی آن هم کم می‌کنند.

Kuka در حال تغییر پرسرعت صنعت ساخت است و این پیش‌تازی، به مدد توجه زیاد آن‌ها به عرضهٔ سریع محصولات تکنولوژیک به صنعت است. به نظر می‌رسد که این شرکت، سرعت و تنوع زیاد را بدون پرینترهای سه‌بعدی هیچ‌گاه به‌آسانی به دست نمی‌آورد.

منبع: [+]

یحیی نوریان

نویسنده یحیی نوریان

نوشته های بیشتر از یحیی نوریان

نظرتان را بگویید